Vodeći AI virtuelni asistenti za poboljšanje produktivnosti u 2024

Prije nekoliko godina priča o umjetnoj inteligenciji izgledala je kao snovi i fantazije. Ali već 2024. godine AI tehnologije pronalaze svoj put u svim sferama naših života. Ovo je neosporan napredak u tehnološkom svijetu. I prva oblast na koju je uticala je poslovanje svakog formata.

Najveća prednost softvera koji koristi inteligentne inovacije je povećana produktivnost na nekoliko nivoa odjednom. Sfera poslovanja postala je glavni poticaj za razvoj i pojavu na Internet području svih novih AI-pomoćnika, koji zamjenjuju ekskluzivni ljudski rad i na mnogo načina postaju efikasniji i profitabilniji.

Kako razumjeti principe rada virtuelnog asistenta AI?

I dalje čudni i nejasni pametni programi mogu uplašiti obične korisnike. Ali zapravo, u njima nema opasnosti. AI asistenti su vaši najneophodniji digitalni asistenti koji trenutno mogu razumjeti vaše zahtjeve, obraditi ih na osnovu programirane baze znanja i dati tražene odgovore i rezultate.

Zahvaljujući činjenici da se virtuelni asistenti nalaze u digitalnim oblacima, njima se može pristupiti sa bilo koje lokacije, a glavni uslov je internet konekcija. Imaju višeformatne verzije i prilagodljive su za PC, Laptop i različite elektronske uređaje.

Kako virtuelni asistenti mogu pomoći kompanijama?

Kao što smo već rekli, AI asistenti i softver pomažu da se višestruko ubrza i poveća produktivnost kompanija u različitim poslovnim područjima. Na kraju krajeva, računajte činjenicu da imate radno mjesto jedinstvenog superefikasnog i nevjerovatno inteligentnog zaposlenika u svom ličnom računaru. Lišen je emocija i predispozicija, ne griješi, analizira tone informacija i pokazuje najbolje rezultate.

Naravno, čak i na najpametniji softver se ne može pouzdati u stvari koje su kreativnije ili zahtijevaju duboko razmišljanje. Ali samo obični rutinski zadaci, automatizacija monotonih procesa i analiza numeričkih podataka mogu se mirno povjeriti AI asistentu.

Postavili smo sebi cilj da pregledamo Top najbolje virtuelne asistente danas sa implementiranim AI tehnologijama, koje maksimalno pojednostavljuju poslovne operacije i postaju neprocenjivi deo proizvodnje.

Moćni AI asistenti koji olakšavaju upravljanje vašim poslovanjem

U ovoj kategoriji izdvajamo programe sa umjetnom inteligencijom, koji imaju najrazgranatije strukture i mogu se uvesti u gotovo sve strukture kompanija. Za razliku od prethodne generacije, to su nam odavno poznati interni CRM sistemi, koji pomažu radnicima da strukturiraju zadatke i razmjenjuju podatke. Ovaj softver “razmišlja” zajedno sa zaposlenima i menadžerima. Virtuelni poslovni asistenti, uz jednostavne stvari, mogu direktno učestvovati u analizi podataka i procesima izgradnje.

Lider među konkurentima: Power Automate iz Microsofta

Priča o ovom softveru počela je davno kada je Microsoft predstavio svoj “Flow” proizvod. Tokom godina, projekat je napredovao, modifikovan i prerastao u jednog od najvećih pomoćnika za pomoćne inteligencije za preduzeća svih veličina. Sada je Power Automate sposoban organizirati i automatizirati rutinske korporativne zadatke tako jasno da će i menadžeri i obični zaposlenici imati dovoljno vremena za obavljanje važnijih stvari.

Najbolje karakteristike

 • Power Automate se integriše sa velikim brojem drugih korporativnih softvera (Microsoft Office 365, SharePoint, Dynamics 365, Salesforce, Google Workspace, Twitter, Dropbox i tako dalje), kombinujući ih u jedan super efikasan sistem
 • Potpuna automatizacija prikupljanja i kvalitativne analize podataka kompanije, na osnovu kojih ovaj asistent generiše različite formate izveštaja, pa čak i predloge za unapređenje rada
 • Poboljšana korporativna komunikacija zahvaljujući dostupnim mogućnostima formiranja tokova rada i automatskog obavještavanja svakog člana tima.

Cijena

Kada razumijemo kako se formira cijena za korištenje Power Automate-a, vrijedi razmisliti o činjenici da Microsoft naravno nudi pristup s različitim nivoima i mogućnostima. Tako će na primjer osnovna verzija koštati jednog korisnika 15$ mjesečno. Dok će za dodatni novac biti moguće kupiti neke dodatne opcije. Maksimalni paket za kompaniju košta oko 5000$ mjesečno.

Vodeći AI virtuelni asistenti za poboljšanje produktivnosti u 2024

Savršen zaposlenik za svaku kompaniju: Bitrix24

Ovaj poznati softver se takođe ubrzano modernizuje i pretvara se u jednog od najperspektivnijih virtuelnih asistenata u sferi poslovanja u različitim oblastima. Na www.bitrix24.com pronaći ćete zaista efikasan softver koji radi, dopunjen najnovijim tehnologijama umjetne inteligencije. Potpuno zasnovana na oblaku platforma koja vam pomaže da upravljate svojim poslovanjem stavljajući veliki broj najboljih i najpovoljnijih alata u ruke menadžera.

Najbolje karakteristike

 • Bitrix 24 je najkompleksnije rješenje za sve poslovne zadatke koji trenutno postoje na tržištu: sve opcije od kalendara zadataka do telefonije i potpune analitike prodaje koncentrisane su u jednom softveru.
 • Višeformatni AI asistent Bitrix24 odražava njegovu potpunu dostupnost svakom zaposleniku na bilo kojoj lokaciji. Verzije za računare i aplikacije za gadgete i pametne telefone su integrisane i omogućavaju vam da budete u neprekidnoj vezi sa kompanijom
 • Pouzdanost sistema potvrđuje više od 12 miliona uspešnih poslovnih kompanija širom sveta, koje su već korisnici Bitrix-a.

Cijena

Raspon cijena Bitrix24 varira ovisno o broju korisnika softvera. Prvi nivo paketa počinje od 49$ mjesečno za tim od 5 korisnika i dostiže najpotpuniji pristup za 250 korisnika za 399$ mjesečno.

Najbolji od virtualnih alata za prodaju – Salesforce Einstein

Definitivno jedan od najnaprednijih virtuelnih alata današnjice za povećanje prodaje kompanije. Prodaja Einstein je kombinacija naprednih AI tehnologija sa dokazanim naučnim metodama analize i predviđanja. Riječ je o jedinstvenom rješenju od strane programera inovativnih alata, organski implementiranih u marketinške sisteme kompanije, i podiže njihov nivo za nekoliko koraka. Ovaj neophodan asistent postaće odličan posrednik između klijenata i menadžera, efikasno nadograđujući njihovu saradnju.

Najbolje karakteristike

 • Funkcija analize baze korisnika pomaže preduzećima da brzo prikupe, strukturiraju i kvalitativno analiziraju podatke o svakom od svojih klijenata i daju prognozu za uspješne buduće aktivnosti
 • Maksimizirajte produktivnost prodajnih timova automatizacijom dnevnih procesa i pomaganjem svakom zaposleniku u njihovim radnim koracima
 • Marketinški i prodajni instrumenti, zahvaljujući kojima se ostvaruju uspješniji prodajni tokovi ili baze proizvoda

Cijena

Kao i mnogi drugi, Salesforce Einstein programeri su također podijelili planove pretplate za klijentske kompanije prema potpunosti pruženih usluga. Dakle, za minimalno 75€ po korisniku mjesečno dobijate samo osnovnu verziju asistenta. Dok za maksimalno 220€ mjesečno, svaki menadžer će dobiti potpun pristup svim mogućnostima ovog softvera.

Maksimalno povećajte produktivnost odmah uz ClickUp

Ovaj AI asistent nudi jednu od najjednostavnijih najbržih i najprilagodljivijih verzija softvera za produktivnost za preduzeća. Ono po čemu se izdvaja od ostalih na našoj listi je posebno njegova pristupačnost i nenatrpan alat. Takav softver može mašinsko učenje biti koristan za mala preduzeća, gde struktura odeljenja nije tako složena i nema potrebe za puno dodatnih opcija. Možemo reći da je Clickup AI najjednostavnija verzija poslovnog asistenta, koji ne zahtijeva velike troškove, vrlo je jednostavan u konfiguraciji i brzo počinje da koristi kompanijama.

Najbolje karakteristike

 • Jednostavan sistem za automatizaciju dnevnih zadataka koji se ponavljaju iz dana u dan
 • Konsolidacija svih važnih komunikacijskih tokova radnika i kupaca u jednu jasno organiziranu strukturu
 • Uvođenje novih i više novih opcija brzim unapređenjem softvera za korisnike.

Cijena

Budući da je Clickup kreiran uglavnom za male urede, cijena ovog AI asistenta nije tako visoka kao kod njegovih većih konkurenata. Osnovni program je dostupan za samo 7 dolara, dok se najpopunjenija verzija nudi za 19 dolara. Ipak, ovo je jedna od rijetkih AI aplikacija koje možete isprobati kao besplatni testni period.

Vodeći AI virtuelni asistenti za poboljšanje produktivnosti u 2024

Vjerujmo virtualnim pomoćnicima za automatizaciju radnih procesa

Pre nekoliko godina, najviši nivo dostignuća u IT industriji bili su CRM sistemi, koji su omogućili da se na jednom mestu objedine komunikacioni kanali i neki važni procesi preduzeća. Ali sada je tehnologija otišla mnogo dalje. Softver u koji su instalirani softverski alati za umjetnu inteligenciju obavlja sve funkcije automatizacije mnogih radnih procesa i često to radi brže i efikasnije od mnogih unajmljenih pomoćnika u stvarnom životu.

Kreiranje najboljih virtuelnih asistenata uz IBM Watson

To je slučaj kada veliki razvoj proizvoda još nije poznat velikim masama. IBM Watson Assistant je jedan od najboljih AI alata za kreiranje glasovnih pomoćnika s razumijevanjem prirodnog jezika. Pogotovo jer se verzije nude na više od 12 glavnih svjetskih jezika. Dakle, korporacije širom svijeta konačno imaju dobar i razumljiv, finansijski isplativiji softver za razgovore kako bi bolje služili svojim klijentima.

Najbolje karakteristike

 • Izgradite i kontrolirajte virtuelne savjetničke botove koji komuniciraju s klijentima u bilo kojem prikladnom formatu (glas, ćaskanja, e-pošta), brzo i efikasno rješavajući probleme koji se javljaju uz malo ili bez uključivanja zaposlenih u kompaniji.
 • Potpuna integracija sa mnogim drugim osnovnim i najčešćim korporativnim softverskim programima
 • Prilagođavanje ličnih skripti i scenarija za svakog korisnika, uzimajući u obzir analitiku prethodno prikupljenih podataka, fleksibilna rješenja, a kao rezultat toga, veću efikasnost timske efikasnosti

Cijena

Besplatna verzija IBM Watson Assistant-a je besplatno dostupna u formatu mobilne aplikacije, ali u smanjenoj “lakoj” verziji. Ako poslovna organizacija želi pune beneficije, morat će plaćati 140 dolara mjesečno. Ali ovaj plan uključuje samo do 1000 korisnika. Ako je veća korporacija zainteresirana za softver, morat će kontaktirati programere kako bi zatražili individualnu kalkulaciju cijene.

Ekskluzivni program SAP Conversational AI Assistant

Komunikacija se naziva glavnom prednošću ovog AI asistenta za posao. Kao i prethodni, ovaj softver je kreiran sa glavnim ciljem stvaranja efikasnih inteligentnih digitalnih robota sposobnih da otelotvore realistične dijaloge i glasovne komande.

Ali za razliku od svojih konkurenata, SAP Conversational AI je povoljan po tome što uvodi AI botove u sve procese kompanije. Dakle, pomoćnici neće samo komunicirati u formatu od kompanije do klijenta, već će i pomoći odjelima i zaposlenima da pronađu zajednički jezik.

Najbolje karakteristike

 • Jednostavni i jasni procesi kreiranja i prilagođavanja chatbota za različite kanale komunikacije sa klijentima kompanije
 • Interni glasovni i tekstualni asistenti koji pomažu u planiranju zadataka, vremena i dodatnih aktivnosti zaposlenika
 • Podrška za 75 različitih jezičkih interfejsa, što je najkorisnije za međunarodna preduzeća.

Cijena

SAP Conversational AI programeri impresioniraju korisnike personalizacijom troškova svoje tehnologije za svaki nalog. Sa sigurnošću možemo reći da nigdje nećete pronaći besplatne i demo verzije ovog proizvoda. Međutim, kontaktiranjem kompanije dobavljača, preduzeće će dobiti jedinstvenu komercijalnu ponudu za saradnju.

Multifunkcionalni WorkFusion je rješenje za najproduktivnije organizacije

Jedan od AI asistenata koji najviše rade na više zadataka za preduzeća. To nije samo platforma za automatizaciju rutinskih stvari unutar kompanije za dosadnu obradu podataka i dokumenata. Uz WorkFusion ćete se upoznati s novim formatom virtuelnih pomoćnika koje je dovoljno teško nazvati “botovima”. Uostalom, pored realnog prepoznavanja govora i izdavanja valjanih odgovora, digitalni radnici iz ovog softvera su neumorni i rade bez prestanka tokom cijele godine. Sve potrebne poslove obavljaju apsolutno korektno i realno, jer menadžeri kompanije imaju pravo da prilagođavaju i prilagođavaju karakteristike asistenata, dodjeljujući ih za obavljanje važnih zadataka.

Najbolje karakteristike

 • Trenutna obrada svih zahtjeva klijenata uz automatska rješenja njihovih problema i zahtjeva.
 • Produktivnost zaposlenih je povećana mogućnošću delegiranja mnogih jednostavnih svakodnevnih procesa
 • Nenadzirano praćenje finansijskih transakcija i vremenskih razgraničenja, kao i novčanih kazni i penala.

Cijena

Kao i kod prethodnog AI softvera, WorkFusionov dobavljač je posvećen direktnom radu sa partnerskim kompanijama. Zbog toga se tačna cijena za pristup sistemu može dobiti samo ako se direktno kontaktira kancelarija programera. Ali sigurno je da ne postoji mjesto gdje možete eksperimentirati s radom ovog AI asistenta. Ali sudeći po oduševljenim povratnim informacijama nekih klijenata, ovaj softver je vrijedan svog novca.

Vodeći AI virtuelni asistenti za poboljšanje produktivnosti u 2024

Personalizirane aplikacije AI virtualnog pomoćnika za radnike

Pored mnogih globalnih procesa koje AI pomoćni sistemi pomažu da regulišu i upravljaju, korisnici takođe imaju pristup softveru dizajniranom da pomogne svakom zaposlenom u njihovom radu. Ovakvi personalni asistenti čine zadatke angažovanih radnika višestruko kvalitetnijima, podižući ukupne rezultate rada na novi nivo. Odabrali smo tri programa koji uključuju tehnologije umjetne inteligencije, koje su među trenutno najbolje korištenim.

Legendarni jezični asistent – Grammarly

Svi koji se bave pisanjem tekstova, pisama, izvještaja i korespondencije sa partnerima i klijentima. Sve što se tiče obrade prirodnog jezika može se bezbedno delegirati u Grammarly. Danas aplikaciju koristi skoro 50 miliona radnika širom svijeta. Ovaj nevjerovatno pametan AI asistent trenutno provjerava svaki tekst i čini ga ne samo gramatički savršenim, već može i prepisivati ​​poruke u različitim stilovima i tonovima.

Najbolje karakteristike

 • Različiti alati za strukturiranje, poboljšanje modificiranja i generiranja korisničkog sadržaja uz više parametara što je lakše i brže
 • Integracija sa gotovo svim formatima datoteka i web stranica, desktop i mobilnim aplikacijama koje se uklapaju u uobičajeni desktop format i omogućavaju korištenje virtualnog asistenta u bilo koje vrijeme iu bilo kojem kontekstu
 • Maksimalna fleksibilnost i prilagodljivost virtuelnog asistenta, koji se prilagođava specifičnim potrebama korisnika i postaje lični lektor i književni urednik.

Cijena

Grammarly predstavlja tri verzije za sve korisnike. Apsolutno “besplatan”, koji ima pristup samo osnovnim funkcijama za engleski jezik. Sljedeći nivo je Premium za 12€ mjesečno po korisniku. Poslovna licenca za 15€ mjesečno vam daje pristup cijelom spektru softverskih alata. Za velike korporacije, programeri nude prilagođene planove zasnovane na dodatnim specifičnostima svakog posla.

Asistent za planiranje i upravljanje projektima: Motion

Ako nas pitate kako svaki zaposleni može doprinijeti ukupnoj produktivnosti bilo koje kompanije, rekli bismo da je prije svega važno urediti jasan sistem upravljanja vremenom. Upravo će dobro organiziran raspored, uzimajući u obzir nijanse svih zadataka i područje odgovornosti korisnika, biti glavni posao AI asistenta Motion. To je najbolji od glasovnih pomoćnika koji vam pomaže da uštedite vrijeme vaših kolega.

Najbolje karakteristike

 • Analitika poslova i trenutno kreiranje dnevnog rasporeda zadataka za svakog zaposlenog
 • Potpuna integracija sa Google/Outlook/Apple kalendarima
 • Praćenje vremena i sistem obavještavanja

Cijena

Za razliku od mnogih konkurenata, Motion ima probni period od 7 dana tokom kojeg možete isprobati sve osnovne funkcije softvera i vidjeti da li je to pravi virtuelni asistent za vaše poslovanje. Planovi pretplate za preduzeća koštaju 12 dolara mjesečno po zaposlenom.

Pravljenje prezentacija sljedeće generacije uz Slidesgo iz Freepika

Nijedna moderna kompanija ne može bez izvještaja i prezentacijskih materijala za kolege, partnere i klijente. Slidesgo AI asistent je kreiran upravo za ovu funkciju. To je poboljšana i pametna verzija konstruktora prezentacije, koji sam može kreativno i strukturalno generirati sadržaj za svakog radnika. Odabirom samo teme i željenog stila, asistent će korisniku pružiti sve moguće opcije prezentacije u sekundi.

Najbolje karakteristike

 • Kvalitativno unapređenje internih komunikacijskih procesa u preduzećima kreiranjem prilagodljivih vitrina i izveštaja
 • Integracija sa klasičnim alatima kao što su PowerPoint i Google Slides
 • Mogućnosti potpune personalizacije i individualnih podešavanja programa prema zahtjevima korisnika
 • Aktivno uključivanje interaktivnih elemenata u prezentacije, kao što su grafikoni i grafikoni, efikasnije demonstrira suštinu materijala.

Cijena

Ovaj virtuelni asistent je veoma dostupan mnogim ljudima. Besplatno korištenje AI softvera dostupno je svakom korisniku na web stranici Slidesgo, ali uz određena ograničenja. Plaćene pretplate su podeljene na Obrazovnu za 12€ godišnje. I puna Premium verzija za 20€ godišnje. Korisnici se mogu dodati potonjem, ali za svakog od njih cijena paketa će rasti.

Vlad Kovalskiy

Leave a Reply