Bitrix24 vs. Asana: Sveobuhvatan obračun po karakteristikama

Ako ste tražili alat koji će vam pomoći da efikasno upravljate i organizujete svoje projekte, onda ćete na putovanju naići na Bitrix24 i Asanu, dva titana sektora. Oba obećavaju da će pojednostaviti radni tok, poboljšati saradnju i unijeti neviđenu jasnoću u lavirint upravljanja zadacima. Ipak, uprkos zajedničkim ciljevima, oni nude izrazito različita iskustva, karakteristike i mogućnosti.

Postavlja se pitanje: koji alat bolje odgovara vašim poslovnim potrebama? Da li je to sveobuhvatni ekosistem Bitrix24, ili moderniji pristup Asane?

U ovom članku ulazimo u sveobuhvatan pregled karakteristika po značajku, vagajući prednosti i nedostatke svake platforme kako bismo vam pomogli da donesete informiranu odluku.

1: Korisničko sučelje i jednostavnost korištenja

U alatima za upravljanje projektima, korisnički interfejs (UI) igra važnu ulogu. Alat može biti prepun funkcija, ali ako korisničko sučelje nije intuitivno, korisnicima bi moglo biti izazovno kretati se i koristiti te funkcije u svom punom potencijalu.

Bitrix24: Intuitivno i sveobuhvatno

Bitrix24 nudi bogato i sveobuhvatno korisničko sučelje, dizajnirano da korisnicima omogući brz pristup njegovom opsežnom skupu funkcija.

 • Prilagođavanje kontrolne ploče: Korisnici mogu personalizirati svoju kontrolnu ploču kako bi prikazali alate i podatke koje najviše koriste, stvarajući pojednostavljeno iskustvo.
 • Jednostavna navigacija: Uprkos širokom spektru funkcija, Bitrix24 osigurava da je navigacija jednostavna, sa jasnim menijem i dostupnim opcijama.

Asana: Jednostavnost i jasnoća

Asana je, s druge strane, slavljena zbog svog čistog i jednostavnog interfejsa.

 • Minimalistički dizajn: Platforma se odlučuje za minimalistički pristup, smanjujući potencijalni nered i fokusirajući pažnju korisnika na trenutne zadatke.
 • Intuitivno upravljanje zadacima: Asana čini kreiranje i dodjeljivanje zadataka lakim, osiguravajući da čak i novi korisnici mogu brzo dobiti brzinu.
Presuda

I Bitrix24 i Asana nude dobro dizajnirana korisnička sučelja, ali zadovoljavaju različite potrebe. Sveobuhvatni pristup Bitrix24 pruža robustan radni prostor sa mnoštvom funkcija na dohvat ruke, dok Asana nudi jednostavnost i jasnoću, savršenu za jednostavno upravljanje zadacima. Za kompanije koje traže sve-u-jednom rješenje, Bitrix24 nešto strmija krivulja učenja je mala cijena za pristup širem spektru alata i funkcionalnosti.

2: Upravljanje zadacima i automatizacija toka rada

Upravljanje zadacima je kamen temeljac svakog alata za upravljanje projektima, a automatizacija toka posla je multiplikator snage koji može dramatično povećati produktivnost. Evo kako se Bitrix24 i Asana slažu u ovim ključnim oblastima.

Bitrix24 protiv Asane

Bitrix24: Sveobuhvatno upravljanje zadacima i robusna automatizacija

 • Bogate karakteristike upravljanja zadacima: Bitrix24 korisnicima pruža sveobuhvatan skup alata za upravljanje zadacima , omogućavajući detaljno kreiranje zadataka, podzadataka, zavisnosti i personalizovane preglede zadataka.
 • Kanban, Gantt i više: Korisnici mogu birati između različitih opcija prikaza zadataka, uključujući Kanban ploče, Gantt grafikone i tradicionalne prikaze liste, zadovoljavajući različite metodologije i preferencije upravljanja projektima.
 • Robusna automatizacija toka posla: Bitrix24 se ističe svojim naprednim mogućnostima automatizacije toka posla, omogućavajući korisnicima da automatizuju rutinske zadatke, podese pokretače i kreiraju složene tokove rada prilagođene njihovim jedinstvenim poslovnim procesima.

Asana: Upravljanje zadacima prilagođeno korisniku i jednostavna automatizacija

 • Jednostavno kreiranje zadataka: Asana se ističe pružanjem korisničkog iskustva za kreiranje i dodjeljivanje zadataka, čineći je pristupačnom za timove svih veličina.
 • Vizuelno planiranje projekta: Sa funkcijama kao što su prikaz vremenske linije i table, Asana podržava vizuelno planiranje projekta, pomažući timovima da ostanu na vrhu svog posla.
 • Osnovna automatizacija toka rada: Dok Asana nudi funkcije automatizacije toka posla, one su generalno jednostavnije u odnosu na Bitrix24, fokusirajući se na jednostavnu automatizaciju zadataka i podsjetnike.
Presuda

Asana je odlična opcija za jednostavno upravljanje zadacima, posebno za timove koji zahtijevaju jednostavan alat za upravljanje zadacima i projektima.

Za sveobuhvatnije upravljanje zadacima i naprednu automatizaciju, Bitrix24 je očigledan pobjednik. Pruža bogatiji skup funkcija za upravljanje zadacima i moćnije mogućnosti automatizacije toka posla, što ga čini boljim izborom za preduzeća koja žele da optimizuju svoje procese do maksimuma.

3: Saradnja i komunikacija

Efikasna komunikacija i besprijekorna suradnja su žila kucavica svakog uspješnog projekta. I Bitrix24 i Asana nude alate za poticanje timske interakcije, ali to rade na različite načine.

Bitrix24: Sveobuhvatan paket za komunikaciju i saradnju

 • Integrisani komunikacijski alati: Bitrix24 blista svojim integriranim komunikacijskim alatima, uključujući chat, video pozive i e-poštu, olakšavajući besprijekornu komunikaciju bez potrebe da napuštate platformu.
 • Upravljanje dokumentima i saradnja: Uz ugrađeno skladištenje dokumenata , upravljanje i zajedničko uređivanje u realnom vremenu, Bitrix24 osigurava da timovi mogu raditi zajedno na dokumentima i datotekama bez napora.
 • Stream aktivnosti za ažuriranja: Funkcija Stream aktivnosti pruža centralizirani feed ažuriranja, držeći sve u toku i povećavajući transparentnost u cijelom timu.

Asana: Pojednostavljena saradnja u okviru zadataka i projekata

 • Komentari i prilozi zadatka: Asana olakšava članovima tima direktnu saradnju u okviru zadataka, pružajući prostor za komentare, pitanja i priloge datoteka.
 • Projektni razgovori: Platforma nudi namjenski prostor za diskusije na nivou projekta, pomažući timovima da centraliziraju komunikaciju u vezi sa određenim projektom.
 • Ograničena direktna komunikacija: Za razliku od Bitrix24, Asana ne nudi ugrađene funkcije za ćaskanje ili video pozive, što može zahtijevati korištenje vanjskih komunikacijskih alata.
Presuda

Sa svojim opsežnim alatima za komunikaciju i saradnju, Bitrix24 je idealan za timove koji traže sveobuhvatno rješenje koje nadilazi upravljanje projektima. Međutim, ako je vaš primarni fokus na pojednostavljenoj saradnji direktno u okviru zadataka i projekata, Asana takođe nudi fokusirano i efikasno rešenje.

4: Integracija i proširivost

 

Integracija i proširivost

Sposobnost integracije sa drugim alatima i uslugama je kritičan aspekt svakog alata za upravljanje projektima, poboljšavajući njegovu funkcionalnost i osiguravajući lakši tok rada. Evo kako su Bitrix24 i Asana prošli u ovoj domeni.

Bitrix24: Opsežne mogućnosti integracije

 • Širok spektar integracija: Bitrix24 nudi širok spektar integracija , povezivanje sa raznim alatima i uslugama trećih strana u različitim domenima kao što su marketing, prodaja, komunikacija i još mnogo toga.
 • Marketplace: Bitrix24 Marketplace korisnicima pruža pristup brojnim aplikacijama i integracijama, dodatno proširujući mogućnosti platforme.
 • API pristup za prilagođene integracije: Za preduzeća sa specifičnim potrebama, Bitrix24 pruža API pristup, omogućavajući kreiranje prilagođenih integracija.

Asana: Fokusirane integracije za poboljšanu funkcionalnost

 • Odaberite integracije za ključne alate: Asana pruža integracije sa popularnim alatima kao što su Slack, Google Drive i Dropbox, fokusirajući se na poboljšanje specifičnih aspekata procesa upravljanja projektima.
 • Imenik aplikacija: Korisnici mogu istraživati ​​i dodavati integracije putem Asaninog direktorija aplikacija, pojednostavljujući proces proširenja funkcionalnosti platforme.
 • Integracija sa komunikacijskim alatima: Dok sama Asana ne nudi ugrađene komunikacijske alate, dobro se integrira s vanjskim komunikacijskim platformama.
Presuda

Sa svojom opsežnom listom integracija i mogućnošću kreiranja prilagođenih konekcija, Bitrix24 je jasan izbor za kompanije koje žele neprimjetno povezati raznolik skup alata i usluga. Ako je vaš fokus na integraciji sa odabranim brojem popularnih alata za poboljšanje specifičnih funkcionalnosti, Asana nudi jednostavniji, iako ograničeniji, skup opcija integracije.

5: Cijene i vrijednost za novac

Struktura cijena alata za upravljanje projektima je kritičan faktor za preduzeća, posebno za mala preduzeća i startupe sa malim budžetom. I Bitrix24 i Asana nude različite planove kako bi zadovoljili različite potrebe, ali predstavljaju jedinstvene vrijednosti.

Bitrix24: Sveobuhvatne karakteristike po konkurentnim cijenama

 • Besplatni plan sa opsežnim funkcijama: Besplatni plan Bitrix24 ističe se svojom izdašnom ponudom funkcija, uključujući upravljanje zadacima i projektima, CRM i komunikacijske alate, za male timove bez potrebe za trenutnim ulaganjem.
 • Skalabilne cijene: Kako poduzeća rastu i zahtijevaju naprednije funkcije, Bitrix24 plaćeni planovi nude povećane kapacitete i dodatne funkcionalnosti po konkurentnim cijenama.

Asana: Fleksibilni planovi za rastuće timove

 • Besplatni plan za osnovne potrebe: Asanin besplatni plan pruža osnovne funkcije upravljanja zadacima i projektima, pogodne za pojedince ili male timove koji tek počinju.
 • Premium funkcije po cijeni: Da bi pristupili naprednijim funkcijama kao što su pregled vremenske trake, upravljanje radnim opterećenjem i napredno izvještavanje, korisnici moraju da se odluče za Asanine premium planove.
 • Model određivanja cijena po korisniku: Asanino određivanje cijena je bazirano na modelu po korisniku, što može postati skupo kako se veličina tima povećava, posebno za preduzeća koja zahtijevaju pristup punom skupu funkcija platforme.
Presuda

Za kompanije koje traže rješenje bogato funkcijama koje nudi više od upravljanja projektima, Bitrix24 predstavlja uvjerljiv izbor, nudeći široku lepezu alata po konkurentnim cijenama. Zaista, njegov besplatni plan ima dovoljno mogućnosti da zadovolji značajan postotak njegove korisničke baze od 12 miliona.

Ako je vaš primarni fokus na upravljanju zadacima i projektima i radite s manjim timom, Asanin besplatni plan bi mogao biti dovoljan. Međutim, za pristup naprednim funkcijama, vodite računa o cijenama po korisniku jer se mogu brzo zbrajati.

6: Korisnička podrška i resursi

Nivo korisničke podrške i dostupnost resursa za učenje i rješavanje problema su ključni faktori u odabiru alata za upravljanje projektima, posebno za timove sa ograničenom tehničkom stručnošću.

Bitrix24: Sveobuhvatna podrška i opsežni resursi

 • Korisnička podrška 24/7: Bitrix24 nudi 24/7 korisničku podršku komercijalnim korisnicima, osiguravajući da je pomoć dostupna kad god vam je potrebna, bez obzira na vremensku zonu.
 • Opsežna baza znanja: Korisnici imaju pristup opsežnoj bazi znanja, ispunjenoj člancima, vodičima i video tutorijalima, koji olakšavaju samopomoć i učenje.
 • Zajednica i forumi: Bitrix24 zajednica i forumi pružaju platformu za korisnike za povezivanje, dijeljenje znanja i traženje savjeta od kolega i stručnjaka.

Asana: Efikasna podrška i korisni vodiči

 • Responzivna korisnička podrška: Asana pruža brzu korisničku podršku, pomažući korisnicima da brzo riješe svoje probleme.
 • Korisni vodiči i resursi: Asana nudi razne vodiče, tutorijale i resurse, pomažući korisnicima da izvuku maksimum iz platforme.
 • Forum zajednice: Kao i Bitrix24, Asana također ima forum zajednice na kojem korisnici mogu tražiti savjet i podijeliti najbolje prakse.
Presuda

Ako su podrška non-stop i pristup širokom spektru resursa za učenje prioritet, Bitrix24 je poželjniji izbor. Međutim, Asana također može biti ponosna na svoju korisničku podršku i smjernice.

7: Sigurnost i pouzdanost

U današnjem digitalnom dobu, osiguranje sigurnosti i pouzdanosti alata za upravljanje projektima je najvažnije. Preduzeća moraju vjerovati da su njihovi podaci sigurni i da će platforma biti dostupna kada im zatreba. Hajde da uporedimo kako se Bitrix24 i Asana slažu u ovim kritičnim oblastima.

Bitrix24: Robusna sigurnost i dosljedna pouzdanost

 • Napredni sigurnosni protokoli: Bitrix24 koristi napredne sigurnosne protokole za zaštitu korisničkih podataka, uključujući redovne sigurnosne kopije i šifriranje.
 • Data centri širom svijeta: Sa podatkovnim centrima koji se nalaze širom svijeta, Bitrix24 osigurava visoku dostupnost i pouzdan pristup platformi, bez obzira na vašu lokaciju.
 • Transparentna istorija neprekidnog rada: Bitrix24 pruža transparentnu istoriju neprekidnog rada, pokazujući njihovu posvećenost pouzdanosti i doslednom pružanju usluga.

Asana: Sigurna i pouzdana

 • Posvećenost sigurnosti: Asana je posvećena obezbjeđivanju sigurnog okruženja za svoje korisnike, implementirajući standardne industrijske šifre i sigurnosne prakse.
 • Pouzdano vrijeme rada: Asana se može pohvaliti dobrim iskustvom u radu, osiguravajući da timovi mogu ovisiti o platformi koja će biti dostupna kada im je potrebna.
 • Redovne sigurnosne revizije: Uz redovne sigurnosne revizije, Asana osigurava da je sigurnost njihove platforme ažurna i otporna na potencijalne prijetnje.
Presuda

Opet, obje platforme se dobro uklapaju u ovom pogledu. Bitrix24 blista svojim opsežnim sigurnosnim funkcijama i transparentnom komunikacijom o vremenu neprekidnog rada i pouzdanosti. Asana također nudi pouzdanu platformu sa robusnim sigurnosnim mjerama, osiguravajući zaštitu korisničkih podataka i konzistentno dostupnost platforme.

Zaključak – donošenje informisanog izbora

Odabir najprikladnijeg alata za upravljanje projektima je ključna odluka, ona koja utječe na interakciju timova, upravljanje zadacima i napredak kroz projekte. U ovom detaljnom poređenju Bitrix24 i Asane, pobliže smo pogledali obje platforme kako bismo vam pomogli u odabiru.

Bitrix24 se ističe kao sveobuhvatno rješenje, koje nudi širok spektar funkcija koje prevazilaze standardne mogućnosti upravljanja projektima. Kombinira robusno upravljanje zadacima s integriranim CRM-om, komunikacijskim alatima i funkcijama za suradnju, pozicionirajući se kao svestrana platforma sve u jednom prilagođena različitim poslovnim potrebama. Uz to, konkurentna struktura cijena, koja uključuje besplatan plan, osigurava izuzetnu vrijednost za novac.

Asanin dizajn prilagođen korisniku i pristup fokusiran na zadatke čine ga privlačnim izborom za timove koji traže jednostavnost i jasnoću u upravljanju projektima. Omogućava efikasno upravljanje zadacima i promoviše zajedničke napore, omogućavajući timovima da efikasno prate svoj napredak. Međutim, važno je napomenuti određena ograničenja – prije svega nedostatak alata za suradnju (čak i na plaćenom planu), cijene po korisniku, što znači da se troškovi uskoro povećavaju kako rastete, i nedostatak opcija za samo-hostovanje – potencijalno razbijač posla za kompanije sa strogim zahtjevima kontrole podataka.

Na kraju, to će zavisiti od konkretnih prioriteta vašeg poslovanja. Nije teško uočiti Asaninu jednostavnu privlačnost prilagođenu korisniku. Ako je sve što vam treba je upravljanje zadacima, to bi mogao biti izbor za vas. S druge strane, moć i čista svestranost Bitrix24 učinile su ga popularnim izborom u cijelom svijetu – posebno zato što su besplatni planovi dovoljni za mnoge korisnike, a ne kažnjava rastuće kompanije s plaćenim planom po korisniku.