Bitrix24 i Slack: Duboko uronjenje u komunikacijske platforme i platforme za saradnju

U današnjem brzom poslovnom okruženju, sposobnost efikasne komunikacije i saradnje je najvažnija. Uz zapanjujući niz dostupnih alata, može biti teško procijediti svoje opcije – a ipak odabir prave platforme može promijeniti igru ​​produktivnosti vaše organizacije i sinergije tima. Bitrix24 i Slack su dva glavna igrača ovdje, od kojih svaki nudi jedinstvene funkcije prilagođene poboljšanju komunikacije i saradnje na radnom mjestu.

Bitrix24 se pozicionira kao sveobuhvatan poslovni alat, koji ne obuhvata samo komunikaciju, već i upravljanje zadacima, CRM i još mnogo toga. Dizajniran je da bude rešenje na jednom mestu za preduzeća koja žele da centralizuju svoje poslovanje. S druge strane, Slack je revolucionirao timsku komunikaciju, pružajući platformu fokusiranu na razmjenu poruka i integraciju u realnom vremenu.

Iako obje platforme imaju za cilj da pojednostave i poboljšaju način na koji timovi rade zajedno, oni tome pristupaju na različite načine. U ovom dubokom zaronu ćemo istražiti prednosti i nijanse Bitrix24 i Slacka, pomažući vam da odlučite koja platforma najbolje odgovara vašim poslovnim potrebama.

1: Osnovne komunikacijske karakteristike

Efikasna komunikacija je okosnica svakog uspješnog tima. I Bitrix24 i Slack to razumiju, ali nude različite funkcije dizajnirane da poboljšaju interakcije na radnom mjestu.

Bitrix24: Sveobuhvatna komunikacija za timove

Bitrix24 ima holistički pristup komunikaciji , osiguravajući da se timovi mogu povezati na različite načine:

 • Razmjena poruka: Uključite se u chat, glasovne i video pozive u realnom vremenu direktno unutar platforme, olakšavajući brze i efikasne razgovore.
 • Grupna saradnja: Kreirajte grupne razgovore i kanale specifične za odjele, projekte ili bilo koju temu, osiguravajući da relevantne diskusije budu pojednostavljene i pristupačne.
 • Integracija eksterne komunikacije: Jedinstveno, Bitrix24 omogućava integraciju sa telefonijom i e-poštom, osiguravajući da se svim oblicima komunikacije može upravljati unutar jedne platforme.
 • Najave i pohvale: Podijelite važna ažuriranja u cijeloj kompaniji i prepoznajte postignuća tima, podstičući pozitivnu kulturu rada.

Slack: Pojednostavljena komunikacija u realnom vremenu

Slackova osnovna kompetencija leži u njegovoj sposobnosti da pruži fokusirano i komunikacijsko iskustvo u realnom vremenu:

 • Kanali: Kreirajte kanale za svaku temu razgovora, osiguravajući da diskusije ostanu organizirane i na mjestu.
 • Direktne i grupne poruke: šaljite poruke direktno kolegama ili kreirajte grupne razgovore za zajedničke diskusije.
 • Integracija s pozivima: Iako Slack nema ugrađene funkcije za glasovne i video pozive, nudi besprijekornu integraciju sa aplikacijama trećih strana kao što su Zoom i Microsoft Teams.

Bitrix24 pruža sveobuhvatniji paket komunikacijskih funkcija, sve integriranih unutar njegove platforme, što ga čini raznovrsnim izborom za kompanije koje traže rješenje sve u jednom.

Slack, s druge strane, nudi pojednostavljeno i fokusirano iskustvo razmjene poruka, uz integracije trećih strana koje popunjavaju praznine. Vaš izbor može zavisiti od toga da li više volite namenski komunikacijski alat (Slack) ili sveobuhvatno poslovno rešenje (Bitrix24).

2: Saradnja i upravljanje zadacima

Sposobnost neprimetne saradnje i upravljanja zadacima je ključna za uspeh svakog tima. Bitrix24 i Slack nude različite funkcije za ispunjavanje ovih potreba.

Bitrix24: paket za saradnju

Bitrix24 se ističe svojim integrisanim pristupom upravljanju zadacima i saradnji:

 • Integrirano upravljanje zadacima: Direktno kreirajte, dodijelite i upravljajte zadacima unutar platforme. Pratite napredak, postavite rokove i sarađujte u realnom vremenu.
 • Dijeljenje dokumenata i saradnja: Lako dijelite dokumente i surađujte na njima bez napuštanja platforme. Bitrix24 podržava uređivanje dokumenata i kontrolu verzija.
 • CRM i automatizacija toka rada: Jedinstvena karakteristika, Bitrix24 integriše CRM sistem i omogućava automatizaciju toka posla, pojednostavljujući poslovne procese i osiguravajući da su svi članovi tima na istoj stranici.
 • Kanban, Gantt i kalendarski prikazi: Višestruki prikazi za upravljanje zadacima osiguravaju da svaki član tima može raditi na način koji mu najviše odgovara.

Slack: Pojednostavljivanje saradnje kroz integracije

Slack se fokusira na komunikaciju, ali poboljšava saradnju kroz integracije:

 • Integracija s alatima za upravljanje zadacima: Povežite se s popularnim alatima kao što su Trello, Asana ili Jira za upravljanje zadacima bez napuštanja Slacka.
 • Dijeljenje datoteka: Lako dijelite datoteke i dokumente, iako biste se za zajedničko uređivanje obično morali osloniti na integracije s vanjskim alatima.
 • Workflow Builder: Automatizirajte rutinske zadatke i procese direktno u Slacku, štedeći vrijeme i osiguravajući konzistentnost.

Ovo je jedna od jasnijih pobjeda za Bitrix24. Iako obe nude besprekorne mogućnosti integracije, Bitrix24 takođe nudi impresivan skup alata ugrađenih direktno u platformu – savršeno za timove koji žele da centralizuju svoj radni tok i smanje zavisnost od više eksternih alata.

3: Korisničko iskustvo i pristupačnost

Korisničko iskustvo i pristupačnost platforme igraju ključnu ulogu u njenom usvajanju i ukupnoj efikasnosti u toku rada tima. Bitrix24 i Slack nude jedinstveno korisničko iskustvo i opcije pristupačnosti.

Bitrix24: Sveobuhvatan, ali prilagođen korisniku

Bitrix24 je pun funkcija, ali se takođe fokusira na pružanje korisničkog iskustva:

 • Intuitivno sučelje: Uprkos svojim opsežnim karakteristikama, Bitrix24 nudi intuitivno sučelje, čineći navigaciju i upravljanje zadacima jednostavnim.
 • Mobilna aplikacija: Uz sveobuhvatnu mobilnu aplikaciju , Bitrix24 osigurava da korisnici mogu ostati povezani i upravljati svojim zadacima u pokretu.
 • Prilagođavanje: Korisnici mogu personalizirati svoj meni radnog prostora, prilagođavajući ga svojim specifičnim potrebama i preferencijama.

Slack: jednostavnost i lakoća upotrebe

Slack je poznat po svom čistom, korisničkom sučelju, koje je odigralo značajnu ulogu u njegovom širokom usvajanju:

 • Elegantan i jednostavan dizajn: Dizajn platforme je fokusiran na jednostavnost, osiguravajući da se čak i novi korisnici mogu brzo prilagoditi.
 • Snažna funkcionalnost pretraživanja: Slack-ova robusna funkcija pretraživanja olakšava pronalaženje prošlih razgovora i dijeljenih datoteka.
 • Mobilne i desktop aplikacije: Slack osigurava pristupačnost svim uređajima sa svojim prilagodljivim mobilnim i desktop aplikacijama.

Iako i Bitrix24 i Slack daju prioritet korisničkom iskustvu i pristupačnosti, oni to rade na različite načine.

Bitrix24 nudi sveobuhvatan skup alata u okviru intuitivnog interfejsa, koji služi preduzećima koja traže rešenje sve u jednom. Slack se, s druge strane, ističe svojom jednostavnošću i lakoćom korištenja, privlačeći timove koji žele jednostavan komunikacijski alat. U zavisnosti od preferencija i potreba vašeg tima, bilo koja platforma bi mogla značajno poboljšati vaš radni tok.

4: Cijene i vrijednost za novac

Kada je u pitanju odabir prave platforme za vaše poslovanje, cijene i vrijednost koju dobijate za svoj novac su kritični faktori. Bitrix24 i Slack imaju različite strukture cijena i nude različite nivoe funkcionalnosti u svakoj cijeni.

Bitrix24: Transparentne cijene i opsežne funkcije

Bitrix24 pruža jasnu prednost u smislu velikog broja funkcija uključenih u svakoj cijeni:

 • Besplatni plan: Bitrix24 nudi robustan besplatni plan, uključujući širok spektar funkcija kao što su upravljanje zadacima i projektima, CRM i komunikacijski alati. Ovo omogućava malim timovima ili samostalnim preduzetnicima da koriste sveobuhvatan skup alata bez ikakvih troškova.
 • Skalabilni planovi: Kako preduzeća rastu, skalabilni planovi Bitrix24 pružaju više funkcija i veće kapacitete, osiguravajući da kompanije plaćaju samo ono što im je potrebno.
 • Sve-u-jednom paket: Svaki plan dolazi sa opsežnom listom funkcija, smanjujući potrebu za plaćanjem dodatnih integracija ili alata trećih strana.

Slack: Fleksibilnost s cijenama, ali dodatni troškovi se mogu povećati

Slackov model cijena nudi fleksibilnost, ali može dovesti do dodatnih troškova:

 • Besplatni plan: Dok Slackov besplatni plan pruža neograničene poruke i osnovni pristup platformi, on ima ograničenja u istoriji poruka i integracijama.
 • Cijene po korisniku: Slack-ove cijene su bazirane na modelu po korisniku, koji može postati skuplji kako timovi rastu.
 • Dodatni troškovi za integracije: Da bi pristupili punom spektru funkcija i integracija, preduzeća će možda morati da investiraju u dodatne alate i usluge, povećavajući ukupne troškove.

Bitrix24 se ističe po svojim transparentnim cijenama i opsežnoj listi funkcija uključenih na svakom nivou, pružajući izuzetnu vrijednost za novac. Mali timovi mogu besplatno pristupiti sveobuhvatnom paketu alata (mnogi od njih nikada ne moraju preći na plaćene planove), dok veće organizacije imaju koristi od skalabilnih planova koji rastu s njihovim potrebama.

Slack nudi drugačiji model, sa cijenama po korisniku i potencijalnim dodatnim troškovima za integracije i eksterne alate. Za kompanije koje žele da maksimiziraju funkcionalnost uz minimiziranje troškova, Bitrix24 se izdvaja iz gomile.

5: Korisnička podrška i resursi

Učinkovita korisnička podrška i obilje resursa od vitalnog su značaja za svaku platformu, osiguravajući da korisnici mogu izvući maksimum iz alata koji su im na raspolaganju. I Bitrix24 i Slack nude podršku i resurse, iako sa različitim pristupima.

Bitrix24: Sveobuhvatna podrška i obrazovni resursi

Bitrix24 je poznat po svom robusnom sistemu podrške i raznim obrazovnim resursima:

 • Korisnička podrška 24/7: Dostupno za plaćene planove, osiguravajući da vam je pomoć pri ruci kad god vam zatreba.
 • Opsežna baza znanja: bogato spremište članaka, vodiča i video tutorijala, pomažući korisnicima da se kreću kroz opsežne funkcije platforme.
 • Zajednica i forumi: Živa zajednica i forumi na kojima korisnici mogu dijeliti iskustva, postavljati pitanja i učiti jedni od drugih.

Slack: podrška i resursi vođeni zajednicom

Slackov pristup podršci i resursima se u velikoj mjeri oslanja na njegovu zajednicu:

 • Zajednica aktivnih korisnika: Velika i aktivna korisnička zajednica koja dijeli savjete, trikove i rješenja.
 • Centar za pomoć: Sveobuhvatan centar za pomoć koji pruža odgovore na uobičajena pitanja i vodiče za početak.
 • Ograničena direktna podrška: Iako Slack nudi direktnu podršku, obim i dostupnost su ograničeni u poređenju sa premium Bitrix24 planovima.

Obje platforme nude opsežne, popularne korisničke zajednice, međutim, samo komercijalni planovi Bitrix24 nude korisničku podršku 24/7.

Pravi izbor za vaše poslovanje

Odabir prave platforme za komunikaciju i suradnju ključna je odluka za svako poslovanje, a i Bitrix24 i Slack imaju mnogo toga za ponuditi.

Slack, poznat po dizajnu prilagođenom korisniku i snažnoj zajednici, solidan je izbor za timove koji daju prednost jednostavnoj komunikaciji. A za mnoga preduzeća ta jednostavnost upotrebe i funkcije je dovoljna. Lako je shvatiti zašto je postao toliko popularan.

Ono što se Bitrix24 odvaja od Slacka je čista svestranost koju platforma nudi. Kao i centar za komunikaciju i saradnju koji je jednostavan za korištenje, nudi i upravljanje projektima, CRM i ogroman raspon poslovnih rješenja na jednom mjestu. Po snazi ​​i obimu nema mu premca.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da odlučite šta je najbolje za vas i vaše poslovanje. A ako želite detaljnije pogledati sve te Bitrix24 opcije, prijavite se besplatno danas. Šta imaš da izgubiš?

FAQs

1. Mogu li koristiti Bitrix24 besplatno?

Da, Bitrix24 nudi robustan besplatni plan koji uključuje širok spektar funkcija, uključujući upravljanje zadacima, CRM i komunikacijske alate.

2. Nudi li Slack funkcije upravljanja projektima?

Slack je prvenstveno komunikaciona platforma i iako nudi integracije sa različitim alatima za upravljanje projektima, nema ugrađene funkcije za upravljanje projektima kao što je Bitrix24.

3. Da li je Bitrix24 pogodan za velika preduzeća?

Apsolutno. Bitrix24 nudi skalabilne planove i verziju sa sopstvenim hostom, što ga čini pogodnim za preduzeća svih veličina, uključujući velika preduzeća.

4. Mogu li integrirati vanjske alate sa Slack-om i Bitrix24?

Da, obje platforme nude integracije s raznim alatima trećih strana. Međutim, Bitrix24 pruža širi raspon ugrađenih funkcija, potencijalno smanjujući potrebu za eksternim integracijama.

5. Kako se Bitrix24 i Slack bave sigurnošću?

Obe platforme ozbiljno shvataju bezbednost, primenjujući robusne mere za zaštitu korisničkih podataka. Bitrix24 nudi dodatni nivo kontrole sa svojom opcijom samostalnog hostovanja, služeći preduzećima sa specifičnim bezbednosnim zahtevima.