21 najboljih alternativa za Google kalendar koje morate isprobati

Ako tražite alternative za Google kalendar, došli ste do članka koji vam je potreban! Bilo da ste slobodnjak ili preduzetnik, menadžer projekta ili neko sa poslom gdje je kalendar alat za organiziranje rasporeda i praćenje važnih zadataka i događaja… Zašto biste željeli alternativu Google kalendaru? Pa, to je svakako alat na koji se bezbroj ljudi širom svijeta oslanja kako bi efikasno upravljali svojim rasporedom. Dakle, prijeđimo na detaljan opis 21 alternative za Google kalendar.

Bilo bi vam opravdano što ste zaboravili da je nekada bilo vrijeme kada su kalendari bili napravljeni od papira i okačeni na zid vaše kuhinje. U onome što se čini kao trenutak, kompjuterizovani kalendari koji se mogu sinhronizovati jedni s drugima postali su sveprisutni, a preduzeća su sve bolja za to.

Međutim, s uvijek prisutnim pitanjima o sigurnosti od hakera i načinu na koji programeri poput Googlea koriste vaše podatke, sve više organizacija traži alternative Google kalendaru. Umjesto da imaju dobro plaćene timove koji rade na nepristupačnom kodu, kalendari otvorenog koda nude potpunu transparentnost sa softverom koji možete koristiti čak i van mreže.

Najbolje alternative Google kalendara koje morate isprobati

Ako imate na umu da je Google kalendar pogodan za sve i svaku organizaciju, varate se. Pripremili smo izbor prilično popularnih alternativa koje možete donijeti za svoje projekte, poput Google kalendara. Svi oni imaju određeni broj korisnika i zadržavaju najbolje karakteristike za vaše projekte. Odabirom usluge upravljanja svojim vremenom dobijate kompletno rješenje za svoj radni raspored. Zato ćemo opisati opcije, a onda možete pronaći idealnu alternativu Google kalendaru za svoju kompaniju. Pređimo direktno na temu!

1. Bitrix24

Bitrix24 nudi alternativu Google kalendara baziranu na oblaku ili samostalno hosting sa velikim brojem drugih poslovnih alata koji su izvorno integrirani s vašom aplikacijom za planiranje. Uspostavljanje poziva sa klijentom? Vodite svoje bilješke direktno u svoj CRM . Prisustvujete sastanku projekta? Izložite sve svoje sljedeće korake u alatu za upravljanje projektima i zadacima.

Različiti slučajevi upotrebe koji se nude uz neograničene kalendare koje možete koristiti pojedinačno, na nivou tima ili u cijeloj kompaniji daju vam vrhunsku fleksibilnost. Odličan je i za rastuće organizacije, s jednom cijenom za neograničene korisnike i podrškom za cloud i open-source verzije.

2. Microsoft Outlook kalendar

Uz Google, Microsoft Outlook Calendar jedan je od nositelja besplatnih online kalendara. Možete istovremeno pokrenuti gomilu timskih kalendara i podijeliti ih s drugima ili ih pregledati da vidite kada ima slobodnog mjesta za sastanak.

Jednostavna odluka za timove koji već koriste Microsoftove alate, ova alternativa za Google kalendar dobro se kombinuje sa izvornom e-poštom, video konferencijama i dokumentima kako bi većinu vašeg posla držali na jednom mestu. Ali uprkos tome što je jedno od najprepoznatljivijih imena na svetu, ne odgovara širini mogućnosti koje Bitrix24 nudi. Ipak, radi se o interfejsu koji je jednostavan za korištenje i koji će olakšati zakazivanje.

3. Teamup kalendar

Prelazeći na alternative Google kalendara koje nisu baš poznata imena, Teamup je odličan za organizacije kojima je potreban prilagodljiv okvir za svoje potrebe planiranja. Dobro je dizajniran za kompanije svih veličina i sa uzetim u obzir vremenskim zonama i mogućnošću potpisivanja jednog događaja u više kalendara.

Teamup je sve o fleksibilnosti, koju možete vidjeti kroz 11 različitih pogleda. Uz to, svaki od članova vašeg tima može ga prilagoditi onome što mu najviše odgovara, zumirajući za najsitnije detalje i vraćajući se korak unazad za široki pogled na mjesec ili godinu dana.

4. TimeBlocks

TimeBlocks je shvatio važnost upotrebljivosti kada proizvodi alternativu Google kalendaru i uključio je niz funkcija u tu svrhu. Kada imate ispunjen dan ili sedmicu, aplikacija će automatski zumirati kako bi vam pružila jasniji pogled. Ovo zaustavlja dosadnu potrebu da idete na padajuće menije ili koristite komande prsta.

Alat za prevlačenje i ispuštanje odličan je za brzo i jednostavno zakazivanje na vašem mobilnom ili desktopu, a čak i ako svi drugi koriste Google, možete sinkronizirati te kalendare kako biste iskoristili najbolje od oba svijeta.

5. Cal

Any.do je već imao kalendar u svom softveru za upravljanje zadacima kada su odlučili kreirati Cal — aplikaciju dizajniranu posebno za zakazivanje i organiziranje vašeg rasporeda. Kao i druge alternative Google kalendara, možete dodati lokacije svojim događajima, bilo putem fizičkih mapa ili virtuelnih linkova za video pozive.

Ima prelijepo korisničko sučelje i možete dodati fotografije svojim sastancima kako biste ih malo začinili. Slično, možete priložiti bilješke kako bi svi bili unaprijed pripremljeni.

6. DigiCal Calendar Agenda

DigiCal stavlja fokus na stvarno okruženje oko svojih sastanaka. S integriranom vremenskom prognozom i pretraživanjem lokacije, odlična je aplikacija za poslove u kojima se možete suočiti sa elementima, kao što su planiranje događaja i putna prodaja.

DigiCal nema baš toliko pregleda kao Teamup, ali sedam vizualizacija kalendara i šest prikaza vidžeta i dalje omogućavaju vašem timu da prilagodi svoj kalendar onome što im odgovara. Slično tome, možete brzo krenuti s devet šablona za svoje widget teme koje možete nastaviti prilagođavati na osnovu svoje strategije.

7. TimeTree

TimeTree podjednako dobro funkcioniše i za rad u kompaniji, kao i za vaše slobodno vreme i porodicu van kancelarije. Jednostavan alat bez mnogo istaknutih funkcija, radi ono što želite da kalendar radi, ali ne mnogo više.

Međutim, to ga ne čini posebno lošom opcijom. Savršen je za bezobzirni tim gdje je sve što vam treba je jednostavna aplikacija za zakazivanje. Još jedan dodatak koji ide uz vaš kalendar je funkcija dijeljenih bilješki i lista, tako da se možete pripremiti za sastanke i voditi bilješke kao profesionalac.

8. Zoho kalendar

Poput Bitrix24 i Microsofta, Zoho je jedna od onih alternativa Google kalendara koja povezuje druge vlasničke aplikacije u nastojanju da pruži tu ponudu sve-u-jednom. Međutim, korištenje Zoho aplikacija kao građevnih blokova vašeg poslovanja može biti prilično skupo, s mnogim aplikacijama koje se plaćaju pojedinačno.

Uz to, pruža vam sve što želite od timskog kalendara, uz zakazivanje, dijeljenje i sinhronizaciju. Također možete ugraditi svoje kalendare prilikom izrade vaše web stranice kako biste bili zgodan alat za planiranje događaja. Jednostavno rečeno, ako vaš tim već radi na Zoho-u, to je pametan izbor.

9. Edo Agenda

Edo Agenda uključuje osnovne alate za upravljanje zadacima u svojoj ponudi kalendara tako da možete biti pažljiviji u sastancima i sastancima koje zakazujete. Ne biste to mogli nazvati aplikacijom za upravljanje projektima, ali liste obaveza i podsjetnici mogu vas i vaš tim držati na pravom putu.

Namijenjen slobodnjacima, možete dobiti pristojnu predstavu o svojoj produktivnosti u funkciji Planner, a možete dobiti puno tih funkcija u besplatnoj verziji, s više otključanih na plaćenim računima. Jedna karakteristika koju slobodnjaci vole su isječci, gdje možete brzo zapisati bilješke o novim idejama ili projektima i spremiti ih u svoj kalendar.

10. Jorte

Jorte je sve o prilagođavanju, s temama i shemama boja koje možete prilagoditi kako biste kalendar učinili privlačnijim. Možete čak i preslikati brend vaše kompanije, što dobro funkcionira ako ugrađujete svoje kalendare na svoju web stranicu.

To je odlična alternativa Google kalendaru za one koji žele biti u toku. Možete ga integrirati sa web stranicama s vijestima i vremenskim ažuriranjima kako biste dobili svoj feed informacija dok planirate svoj dan.

11. Nextcloud kalendar

Kao i Bitrix24, Nextcloud Calendar vam daje alternativu Google kalendara koji sami hostuje, tako da možete zadržati potpunu kontrolu nad svojim podacima. Ako su sigurnosni problemi razlog zašto se želite odmaknuti od velikih imena, Nextcloud je pametna opcija.

Uz kalendar dobijate prilično impresivne funkcije, kao što su skladištenje i dijeljenje datoteka, instant messenger, slanje e-pošte, pa čak i video ćaskanje. Iako nema baš istu širinu upotrebe kao Bitrix24, ipak ide iznad mnogih drugih proizvoda navedenih ovdje.

12. Cozi

Cozi je prvi na ovoj listi koji nije dizajniran za preduzeća, iako je sasvim sposoban da radi za njih. Umjesto toga, kreirana je kao aplikacija usmjerena na porodicu, kombinirajući liste obaveza, praćenje rođendana i kalendar koji svi mogu koristiti. Svaki raspored dolazi u drugoj boji za laku identifikaciju, a možete automatizirati podsjetnike kako biste sve pratili.

Sa svojim naglaskom na porodični život, Cozi dolazi sa receptima i planerima obroka koje možete dodati dok idete. To zauzvrat daje informacije o vašim listama za kupovinu — još jedna karakteristika koja vam daje jednu stvar manje za pamćenje.

13. Poslovni kalendar 2

Business Calendar 2 je napravljen tako da bude što je moguće jednostavniji za korisnika, i iako će vam možda trebati malo vremena da se naviknete, može vas učiniti znatno agilnijim kada ste u pokretu. Na primjer, jednim prelaskom prsta možete doći s jednodnevnog na 14-dnevni prikaz, a dodirnite za brzi pregled detalja za svaki događaj.

Postoji sedam widgeta koje možete priključiti na početni ekran, štedeći vam vrijeme ujutro dok provjeravate svoju listu obaveza za taj dan. Kao dodatni dodatak, možete priložiti datoteke i fotografije svojim aktivnostima da dodate kontekst.

14. Apple kalendar

Svi koji su navikli na iOS proizvode neće imati problema s radom oko Apple kalendara. Čak će i novi korisnici moći upravljati njegovim super-jednostavnim sučeljem koje biste mogli zamijeniti za Google aplikaciju bez primarnih boja. Možete kreirati događaje s pozivnicama, lokacijama, FaceTime vezama i upozorenjima u nizu sinhroniziranih kalendara.

Međutim, Apple Calendar ima nedostatak svog Google kolege. Ako vaš tim nije sav povezan s Apple proizvodima, naići ćete na mnogo poteškoća u svojoj organizaciji.

 

15. nTask

nTask je prvenstveno dizajniran za upravljanje projektima, ali je sve to bazirano na moćnom alatu za kalendar. Možete kreirati sastanke i sastanke sa samo nekoliko klikova na dugme i planirati zadatke u pripremi ili kao rezultat vaših događaja. Gdje god je uključeno vrijeme, možete postaviti rokove i rokove, kao i automatske podsjetnike kako biste zadržali kontrolu nad svojim projektima.

Za razliku od nekih jednostavnijih platformi na ovoj listi, dobijate i alate za komunikaciju i saradnju. Funkcije kao što su instant messenger i dijeljenje dokumenata omogućavaju vam da usmjerite veći dio svog posla kroz kalendar, održavajući svoje projekte urednim i urednim.

16. Etar

Još jedna od alternativa Google kalendara otvorenog koda na našoj listi, Etar je jednostavan alat koji možete besplatno preuzeti. Etar koristi CalDAV Android sinhronizaciju tako da ako prelazite s Googlea, možete prenijeti svoje zakazivanje s Googlea.

Naravno, nema ludu količinu funkcija, činjenica da je napravljen kroz globalnu saradnju čini ga jednostavnim i sigurnim, sa sjajnom zajednicom za kojom možete posegnuti ako upadnete u poteškoće. Etar vam daje mračnu temu, za koju programeri i oni sa poteškoćama s vidom smatraju da je odličan dodatak.

17. Proton kalendar

Još jedna od naših opcija otvorenog koda, Proton Calendar je besplatna aplikacija koja ne dolazi s gomilom oglasa i sumnjivih podataka, a koristi end-to-end enkripciju za dodatnu sigurnost.

Nije baš prepun funkcija, ali pokriva sve osnove kako bismo napravili našu listu alternativa za Google kalendar. Stoga možete dobiti niz pregleda, pokrenuti ponavljajuće događaje, postaviti widgete na početni ekran i postaviti obavještenja i podsjetnike. Međutim, ne možete kreirati bilješke u vezi sa zadacima ili uvoziti svoje podatke iz kalendara koje ste koristili u prošlosti.

18. Fantastical

Radeći na iOS mreži, Fantastical okuplja sve vaše sastanke i događaje na jednom mjestu. To je vrlo intuitivna aplikacija s prilagodljivim predlošcima koje možete koristiti za brzo praćenje rasporeda. Iako sam po sebi nema veliko bogatstvo funkcija, možete ugraditi mnoge integracije trećih strana kao što su vremenske aplikacije, alati za video pozive, pa čak i drugi kalendari.

Za poboljšanu upotrebljivost, dobijate podršku za automatsku vremensku zonu, svijetle i tamne načine rada i widgete početnog ekrana za vašu mobilnu aplikaciju.

19. ProofHub

ProofHub je softver za upravljanje projektima koji pruža rješenje za vaše projekte i potrebe timske suradnje. Nudi niz funkcija uključujući alate za saradnju, mogućnosti detaljnog izvještavanja i efikasne mjere kontrole administratora. Uz ProofHub možete imati kontrolu nad svojim projektima i upravljati njima na intuitivniji način. Uz povjerenje preko 85.000 timova i preduzeća širom svijeta, ProofHub bi mogao biti dobro rješenje za vas.

Upravljanje zadacima je olakšano sa ovim softverom. Omogućava timovima bilo koje veličine da efikasno upravljaju zadacima, pojednostave radni proces i postignu svoje ciljeve. Možete jednostavno dodijeliti zadatke pojedincima ili više članova tima na jednoj lokaciji. Razbijanje zadataka u podzadatke je takođe moguće radi lakšeg upravljanja. Da biste pružili jasnoću svojim zadacima, imate mogućnost dodavanja oznaka, postavljanja datuma početka i roka, procjene vremena potrebnog za završetak, praćenja vremena provedenog na svakom zadatku, kreiranja ponavljajućih zadataka i prilaganja datoteka na zgodan način.

ProofHub također nudi kalendar planiranja projekata u kojem možete bez napora organizirati sve svoje događaje, zadatke i prekretnice. Kalendar vam omogućava da dodajete ponavljajuće zadatke ili događaje bez potrebe da ih svaki put ručno kreirate. Automatski podsjetnici osiguravaju da nikada ne propustite sastanke ili rokove navedene u vašem rasporedu. Osim toga, imate fleksibilnost da po potrebi ograničite vidljivost prekretnica i događaja ljudima. Možete se pretplatiti na bilo koji kalendar na ProofHub kalendarski sistem i preuzeti ih u različitim formatima kao što su PDF, CSV ili iCal formati.

20. Asana

Asana se može nazvati poznatom alternativom Google kalendaru i alatom za upravljanje poslom koji se lako koristi. Nudi način izrade i upravljanja timskim projektima, a opisan je iu odnosu na zadatke. Sa Asaninim modelom podataka, timovi mogu organizirati svoj rad unutar jedne platforme. Pomaže da iskoriste njihovu sposobnost da velikom brzinom ispoštuju rokove. Korištenjem Asane možete ocrtati svaki detalj bez posebnih napora, koraka i aspekata vašeg rada.

Funkcija ploče u Asani predstavlja prikaz napretka vašeg rada. Omogućava vam da lako identifikujete sve prepreke ili uska grla, efikasno planirate korake i poduzmete radnje kako biste ostali na pravom putu. Osim toga, omogućava vam da istovremeno pratite napredak projekata i dobijete uvid u radnom opterećenju vašeg tima u stvarnom vremenu. Asanina funkcija automatizacije je nevjerovatno korisna u pojednostavljivanju radnih tokova eliminacijom zadataka i smanjenjem grešaka. Ova funkcija za uštedu vremena omogućava vam da dodijelite vrijeme za rješavanje ključnih stvari.

21. Basecamp

Basecamp se ističe kao konkurent Google kalendaru koji nudi mogućnosti upravljanja projektima i timske komunikacije. Sa Basecampom možete efikasno organizirati svoj rad u projekte. Minimizirajte svoje oslanjanje na haotične i neorganizirane e-poruke. Svaki projekat u Basecamp-u donosi sve elemente kao što su članovi tima, diskusije, dokumenti, zadaci, fajlovi, datumi, događaji i još mnogo toga.

Kako bi poboljšao saradnju sa članovima vašeg tima, Basecamp nudi skup alata uključujući oglasne table, rasporede zadataka, deljenje dokumenata, skladištenje datoteka i grupni razgovor u realnom vremenu na isti način kao i Bitrix24. Nadalje, imate pogodnost pristupa Basecampu s bilo koje lokacije i na bilo kojem uređaju kad god poželite.

Zaključak

Sve više i više malih i rastućih preduzeća otkrivaju da su najbolje alternative za Google kalendar one koje nude sve vaše poslovne potrebe – ne samo zakazivanje. Ovo pojednostavljuje vaš rad na jednoj platformi, gdje je sve međusobno povezano i ništa ne može pasti kroz pukotine. Drugi pak traže alternativu Google kalendara otvorenog koda – odlično za maksimalno prilagođavanje i sigurnost bez premca

Bitrix24 koristi obje ove prednosti i kombinuje ih u jednu moćnu, ali jednostavnu platformu. Zvuči kao ono što vašoj kompaniji treba? Prijavite se besplatno danas !

FAQ

Zašto odabrati alternativu za Google kalendar?

Mnoge organizacije se udaljavaju od Googlea kako bi:

  • Dobijte više mogućnosti za svoje poslovanje
  • Budite u toku sa svojim rasporedom
  • Prilagodite kalendare svojim potrebama
  • Poboljšajte sigurnost
  • Poboljšajte upotrebljivost

Zašto odabrati samostalni kalendar?

Alternative Google kalendara koje se sami hostuju omogućavaju vam da preuzmete potpunu kontrolu nad dizajnom i funkcionalnošću vašeg softvera. Slično, dobijate dodatnu sigurnost sadržavanjem svih vaših podataka na vlastitim serverima.

Koje karakteristike imaju najbolji kalendari za mobilne uređaje?

Najbolje alternative Google kalendara na mobilnom uređaju imaju sljedeće kvalitete:

  • Brza sinhronizacija na svim uređajima
  • Prilagodljivi widgeti na vašem početnom ekranu
  • Dostupno na Android i iOS
  • Jasno, brzo sučelje